Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Vackor csoport

Csoportunk neve Kormos István Vackor című meséjéből érkezett.
Vackort a piszén pisze kölyökmackót is kézen fogta a papája és óvodába adta. Kiscsoportosok, középsős és nagycsoportosok vegyesen, 25-en együtt játsszunk egy egész éven át!
 
Szeretünk mindent tudni, ami körülöttünk történik. Sokat beszélgetünk, szeretjük az délelőtti összeülős perceket. Ilyenkor sok ismerettel gazdagodunk. Mesét hallgatunk, ismereteket bővítünk, gyarapodik a szókészletünk.Szeretünk mozogni: labdázni, kúszni- mászni, futni, ugrálni, futóbiciklizni. egyensúlyozni, igyekszünk a lábunkat és tartásunkat javítani. Sokat játszunk az Ovisport pályán, s a nagy udvarunkon.
A zenét mindenféle formában használjuk, alkalmazzuk: énekelünk, népi játékokat, mondókákat és hagyományokat elevenítünk fel.
Zenekart alakítunk:  síppal, dobbal, nádi hegedűvel…pörgünk-forgunk, táncolunk. Ehhez segítségünkre van Nóri néni aki nagyon jártas a népdalokban, ő is nagyon szeret énekelni. A tehetséges gyerekeknek pedig külön foglalkozást tart.Vigyázunk a természetre, figyeljük az állatokat, növényeket. Szeretünk elsétálni a közeli erdőbe, vagy a csónakázó tóra. Az ovikertben ültetünk, nevelgetünk szüretelünk. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Közben számlálunk, becsülünk-mérünk, s különféle formákkal foglalatoskodunk.
Vackor is szeretett pihenni, így ebéd után mi is összegömbölyödünk, s a mese szárnyán elkalandozunk egy gyönyörű világba, aminek csak a képzeletünk szab határt, hogy éppen mivé válhatunk. Főleg magyar népmeséket, tréfás meséket hallgatunk. 
Barkácsolunk: festünk, ragasztunk, vágunk, vagy éppen hajtogatunk. Minden héten alkotunk valamit! A kreatív eszközök folyamatosan a rendelkezésünkre állnak.
Nagyon szeretünk játszani, határt csak a képzeletünk szabhat, hiszen a csoportban szinte minden felhasználható a játék céljára.
A csoportszoba eszközeiből saját elgondolás alapján orvosi rendelőt, boltot, bábszínházat alakítunk ki. Építünk autót, hajót, házat, dínóparkot, szervezünk esküvőt, születésnapi bulit. Fodrászatot és kozmetikát, éttermet, piacot  üzemeltetünk.

Szeretünk kimozdulni az oviból, rövid kis kirándulásokat teszünk: Szentkútra, Jeli arborétumba, Őshonos állatparkba, Csodaszarvas tájparkba.

Gábor Bianka - (Bianka néni)

óvónő 06-94/573-097

Kaczor Ildikó - (Ildikó néni)

pedagógiai asszisztens 06-94/573-097

Vassné Kovács Márta - (Márti néni)

dajka
Csoportunk bemutatását egy szívhez szóló idézettel szeretnénk kezdeni: „A gyermek olyan, mint a pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű.” (ismeretlen szerző)


 
A hétszínvirág nevet már régóta viseli a csoportunk. A csoport óvodapedagógusai úgy gondolták, hogy ez a név találó lesz, mivel minden szülő szemében a gyermeke, egy lassan-szépen nyíló virág, mely számos színekkel tükrözi a gyermekkora jellemző változatosságot, fantáziagazdagságot, mesebeliséget. A gyermek olyan emberi lény, mely egyszeri és megnem ismételhetetlen, a maga egyediségével, s különlegességével ragyogja be az élet mindennapjait. Óvodapedagógusként törekszünk arra, hogy minden gyermek megőrizze a saját egyéniségét, mindig önmagához mérten segítjük fejlődését.

 

Címünk:

9800 Vasvár, Kossuth L. u. 2.